1940 – Begravelse på Holtug kirkegård

Billede af bomberamt hus i en nordjysk by, bragt i Kolding Socialdemokrat den 23. juli 1940, digitaliseret af krigendagfordag

Den 24. Juli 1940 begravedes den 50årige fisker Christian Nielsen (født april 1890) fra Bøgeskov, på Holtug kirkegård, på Sjælland. 

Christian Nielsen blev dræbt natten til søndag den 21. juli omkring klokken 1:15, da en engelsk flyver nedkastede et par bomber i nærheden af kysten på Sydøstsjælland. Den ene af bomberne ramte et lille fiskerhus, der blev ødelagt af bomben. Ejeren, Christian Nielsen, der lå og sov på loftet, blev dræbt, og hans 14årige søn så alvorligt såret, at hans ene arm måtte amputeres. På sygehuset blev det konkluderet at Christian Nielsen var død som følge af kraniebrud og beskadelse af leveren, forårsaget sf bomben.

Natten op til mandag den 22. Juli har der igen været engelske flyvere ind over Danmark, hvor der var luftalarm i flere byer. Angiveligt meddeles det at englænderne havde forsøgt at ramme et skib omkring Roskilde fjord, det lykkes imidlertid ikke at ramme. I Sydsjælland er der også faldet et par bomber på en Mark, disse har beskadiget et transformatorhus og ledninge-elnettet, ingen mennesker er dog blevet såret eller dræbt.

Kilder:
Holtug Sogn kirkebog, link, åbner på Danish family Search
Bomber over Sydsjælland, 23. juli 1940, Kolding socialdemokrat 

Skriv et svar