1940 – Dansk damper sænket af tyske bombeflyvere

RED: Der er blevet ændret to gang i indlægget siden dets første udgivelse 3. februar 2019

Den danske damper Vidar er i forgårs blevet sænket af tyske bomberflyvere. Fra Norge meddeles det at otte overleverende, ud af mandskabet på 23 er blevet reddet fra forliset, de øvrige formodes druknet.

De otte reddede sømænd har kunnet berette til norsk presse at da tyskerne havde bombet damperen, gik mandskabet ombord på den eneste redningsbåd, som var i behold, men den kæntrede, otte mand druknede og syv andre kravlede igen ombord på Vidar. De otte reddede sømænd blev efter nogle timer hivet op af vandet, af en anden dansk damper, som var på vej til Norge fra England, flere af de overlevende skulle være hårdt kvæstet.

Det danske rederi som ejer Vidar, har meddelt at det endnu ingen meldinger har om hvad der er sket, men kun ved at besætningen nu skulle være på vej fra Stavanger i Norge til København.

Den 1. februar bragte Socialdemokraten en anden historie om hvordan Viar sank i havet. Deri hed det ifølge meddelelse fra rederiet at skibet onsdag aften skulle var stødt på en mine, som af skaderne fandt skibet torsdag morgen. Det er uvist hvad der enlig har sunket Vidar.

Vidar skulle være det 18′ danske skib som krigsforliser på grund af 2. verdenskrig.

Kilder: Kolding Socialdemokrat, 3. februar 1940
Kolding Socialdemokrat, 1. februar 1940

Skriv et svar