1940 – Fængsling forlænget

Ægteparret Ane Marie og Holger Wesche fra Grindsted, fik i Kolding kriminalret den 1. juli 1940 forlænget deres fængslingsfrist til 1. august, de har begge erkendt sig skyldige i fosterfordrivelse. Sagen mod dem er berammet til “foretagelse ved første nævneting, der vil blive holdt i slutningen af denne måned (juli red.)“.

Kriminalretten har lørdag den 29. juni 1940 afsagt dom til Skjoldbjerg-tyven, som fik et års fængsel. Tyven, en mand ved navn Risom, tilstod at have stjålet en tegnebog med 2.800 kroner fra en vognmand Tage Sørensen i Skjoldborg. Samme lørdag blev en ung mand fra Kolding anholdt og fængslet i fem dage, han havde nogle aftner forinden forsøgt at voldtage en pige fra Dalby, han aflagde selv tilståelse.

Der har natten til den 1. juni været tyve på spil i Paaby, hvor der har været indbrud hos købmand Hansen. Tyvene er kommet ind gennem et vindue fra gården, de har derefter tømt pengekassen, der dog kun indeholdt nogle få kroner i byttepenge, tyven har også taget enkelte småting.

Og så er der efter dyrskuet i Kolding blevet anmeldt syv cykeltyverier til politiet. “Cykletyverier hører til dagens faste anmeldelser, og politiet indskærper, at ejere af cykler lader maskinerne forsyne med lås, så bliver det altid sværere at sjæle dem. Det er kun få cykletyverier, der bliver opklaret“.

Daglejer efterlyses

En daglejer ved navn Vilh. Herman Jonassen efterlyses, der den 21. juni 1940 klokken 6 om morgen forlod sit hjem i Blæsbjergade 30 i Kolding, for at tage til sit arbejde på Fovsletsgaard, men han dukkede aldrig op. Han efterlyses nu af politiet, der har udsendt følgende beskrivelse af manden:

middelhøj, spinkel, har mørkeblondt hår, lyseblå øjne, var iført grå sixpene, mørk jakke og grå arbejdsbenklæder, brune gummisko med riflet sål og brunstribet manchetskjorte.

Kilder:
Ægteparret Wesche skal for Nævningeting sidst i juli, Kolding Socialdemokrat, 1. juli 1940
Skjoldberg-tyve fik 1 års fængsel, Kolding Socialdemokrat, 1. juli 1940
Fængslet for voldtægts forsøg, Kolding Socialdemokrat, 1. juli 1940
Indbrud i Paaby, Kolding Socialdemokrat, 1. juli 1940
Syv cykletyverier, Kolding Socialdemokrat, 1. juli 1940
Daglejer forsvunden fra sit hjem, Kolding Socialdemokrat, 1. juli 1940

Skriv et svar