1940 – Jalousi-drama og morderisk overfald

Der har mellem 15. og 16. juni 1940 været to grove sager, der kunne være endt som drabssager for politiet. Og så falder der dom i en fosterdrabssag fra København.

Jalousi drama i Aarhus

I Aarhus havde den 22-årige Ragnar Kok Petersen, natten til søndag d. 16. juni, forsøgt at sætte ild på hjemmet hos den 17-årige pige Anna Kirstine Jensen, som boede hos hendes forældre, murer Jensen og hustru, i Faaborggade 3 i Aarhus. Udover Anna, bor der også fire andre søskende til hende i huset.

Petersen “var skinsyg på” den 17-årige pige, og motivet har været jalousi. Forsøget foregik på den måde, at Petersen stillede “en med sprit overhældt madras foran hendes dør og sat ild på den“, det var dog lykkes pigens fader at slukke ilden.

Ved grundlovsforhør i retten, bekræftede han overfor dommeren motivet, og forklarede at han selv for et par dage siden var blevet så forskrækket over hans planer, at han havde henvendt sig til politiet og fortalt om planerne, men politiet fandt intet mistænkeligt ved en undersøgelse og troede ham derfor ikke.

Morderisk overfald

Natten mellem lørdag d. 15. og søndag d. 16. juni 1940 blev en 61 årige døvstum kvinde fra Toksværd udfaldt for morderisk overfald og sædelighedsforbrydelse. Det var først søndag morgen ved 6 tiden, at hun havde turde tilkalde hjælp hos naboen, en smedemester, hvor hun havde indfundet sig ilde tilredt. Hun havde været bange for gerningsmanden var i nærheden, og ville opdage at hun havde søgt hjælp.

Søndag eftermiddag blev en 20-årig Stanislav Kogut, der tjente på en gård i nabosognet, anholdt. Han tilstod hurtigt at være gerningsmanden til overfaldet.

Dom i fosterdrabssag

Københavns byret har afsagt dom mod den 59-årige fru Hintze fra Lægeforeningens Boliger, der var tiltalt for fosterfordrivelse i en række tilfælde. Under sagen, var der også rejst tiltale imod fem unge kvinder og to unge mænd, der var tiltalt for meddelagtighed.

Fru Hintze blev idømt 6 måneders fængsel, den ene af kvinderne fik 60 dages betinget fængsel, tre af kvinderne fik hver 40 dages fængsel, og for den femtes vedkommende, “bestemtes det, at den forskyldte straf bortfaldet“. De unge mænd blev frifundet.

Kilder:
Jalousi-drama i Aarhus, Kolding Socialdemokrat, 17. juni 1940
Morderisk overfald og sædelighedsforbrydelse, Kolding Socialdemokrat, 17. juni 1940
Dom i Fosterdrabssag, Kolding Socialdemokrat, 17. juni 1940

Skriv et svar