1940 – Mystiske fru Petersen fra Østergade 12

Politiet i Kolding, vil gerne tale med en dame, der ved 10-tiden den 25. juni 1940 indfandt sig hos Crome & Goldschmidt, hvor hun ønskede at se på en kjole. Efter damen havde bestemt sig for en blå kjole, bad hun om lov til at vise hendes mand kjolen, inden hun betalte. Det var “i sin skønneste orden, i særdeleshed da hun opgav sit navn: Fru Petersen, Østergade 12“.

Efter at Fru Petersen havde forladt forretningen, opdagede ekspeditricen, at der var forsvundet en anden kjole, hun gik derfor straks ned i Østergade, hvor beboerne fra nr. 12 imidlertid ikke kendte nogen fru Petersen, der skulle bo der.

Politiet har overtaget eftersøgningen, og udsender følgende signalement af “Fru. Petersen”: “Middelhøj, ret kraftig, mørk hår, brune øjne, 40år, iført mørkeblå kjole med smalle, hvide striber, eventuelt en lys eller gul hat. (Underretning bedes givet Tlf. 1807)“.

Fra omegnen af Kolding har der også været flere politisager.

Vognmand Sigfred Engelbrecht, Drostrup, ville en morgen starte hans vogn, han kunne bare ikke få gang i motoren. Vognen havde dog lige fået 20 liter benzin på, og burde intet fejle. Det tog ikke lang tid at finde ud af, at vognen i løbet af natten var blevet tømt for benzin, tyveriet er anmeldt til politiet, der mistænker at tyven bor på egnen selv, da det ikke er første gang, at en af egnens bilejere har fået tømt deres vogne for benzin.

Derudover er en bagerbil fra Vejen, som kørte rundt med brød, skønt denne bilkørsel var forbudt, blevet stoppet af en politibetjent i Jels, hvilket resulterede i en bøde.

Kilder:
Mystiske fru Petersen fra Østergade 12, Kolding Socialdemokrat, 25. juni 1940
Tyveknægt tømmer bilernes benzintanke, Kolding Socialdemokrat, 25. juni 1940
Bagerbil fra Vejen noteret i Jels, Kolding Socialdemokrat, 25. juni 1940

Skriv et svar