1941 – Særlig brandstation ventes oprettet på havnen

Til aflastning af husvagtordningen, men kun beregnet til brug under luftværnstilstand – Havnens lejere skal betale halvdelen.

Der har i nogen tid været forhandlet om oprettelse af en særlig brandstation på Kolding Havn. Baggrunden herfor er dels de særlige forhold for øjeblikket, dels ønsket om at kunne lempe husvagtordningen, der for mange af havnens bygninger frembyder et besværligt problem. Forhandlingerne er nu så vidt, at der i løbet af en uges tid vil blive holdt et afgørende møde, hvor havnens lejere skal tage endelig stilling til spørgsmålet.

Brandinspektør Bach oplyser på vor forespørgsel, at det er tanken, at oprette en regulær brandstation med egen motorsprøjte (1000 minut-liters) og det nødvendige materiel til udrykning og redning. Stationen tænkes oprettet i nogle ledige lokaler i Havneboligerne, og den samlede udgift er anslået til 20.000 kr. Heraf skulle havnens lejere betale halvdelen og Havnen resten […]

Der tænkes ikke oprettet fast vagt i den nye brandstation, men under luftværnstilstand skulle en del af C.B.-mandskabet, der er uddannet til brandtjeneste, give møde her for eventuelt at betjene stationen.

Kilde: Uddrag, Kolding Folkeblad, 23. maj 1941.

Jacob Krause

Cand.mag. i Historie fra Aarhus Universitet, 2016. Arkivar ved Kolding Stadsarkiv siden 2017.

Skriv et svar