1942 – Hvad skal vi danse?

“The Boo-Woo-Swing” og “Jockie” hedder det sidste skrig på dansegulvet

Ungdommen danser både sommer og vinter. Men den egentlige dansesæson begynder vel nok i slutningen af september. Da lægger danseskolerne i hvert fald ud. Danselærer Michael Madsen og frue, fru Grethe Herlevsen Steenholdt og frøken Kirsten Nørgaard har i disse dage deltaget i Danseringens kursus i Aarhus og er nu vendt hjem med de sidste nye danse i hovedet og benene. Og hvordan lyder da de sidste skrig fra dansegulvet?

To nye danse kommer frem, svarer Michael Madsen. Det er “The Boo-Woo-Swing” og “Jockie”, der lige er noget for ungdommen. Begge danse er en slags jitterbug med nye tossede trin. I den ene skal fødderne drejes udad i den anden indad. (med et par dansetrin og tilsvarende kropvridninger illustrerer danselæreren, hvorledes det kommer til at tage sig ud. Det bliver ikke kedeligt, hverken for de dansende eller for tilskuerne!).

Er det svært at lære?

“Nej, dansene er både lette og morsomme. I disse tider må vi jo selv lave dansene herhjemme. De to nye er da også af dansk oprindelse, men med amerikansk snit. Desuden er der fremkommet mange nye og smukke variationer til quickstep, Tango, Vals og Slowfox, både for begyndere og viderekomne.” […]

Kilde: Uddrag, Kolding Folkeblad, 10. september 1942.

Jacob Krause

Cand.mag. i Historie fra Aarhus Universitet, 2016. Arkivar ved Kolding Stadsarkiv siden 2017.

Skriv et svar