1943 – Der ligger endnu 12 blindgængere

Rømningen på Islands Brygge opretholdes, uvished om to forsvundne. To bomber sprængt igår.

Efter de i går foretagne undersøgelser mener man at kunne fastslå, at der endnu ligger 12 ueksploderede bomber i København. Deraf ligger de 7 i havnen, 4 ligger i sukkerfabrikkens nærmeste omegn, og endelig ligger en i en lejlighed i et hus i Gunløgsgade. Beboerne i Langebrogade indtil en afstand af 100 meter fra bombestederne er fortsat evakueret og kan ikke komme i deres hjem i de første 30 dage med mindre eksplosionen indtræffer, eller det lykkes at fjerne bomben.

Evakueringen i Strandgade er ophævet, efter at den farlige bombe, der i nærheden i går eftermiddags er blevet bortsprængt. Derimod opretholdes evakueringen på Islands Brygge i fuldt omfang på grund af bomben i Gunløgsgade. Beboerne i dette kvarter er, for så vidt de ikke har kunnet finde ophold hos venner og bekendte, blevet indkvarteret på Sundholm. Den yngste evakuerede er et barn på én uge, den ældste en dame på 88 år. I aftes kl. 18.30 blev Knippelsbro atter åbnet for trafik.

Det er lykkedes at identificere det kvindelig, som blev indbragt på Retsmedicinsk Institut. Den dræbte er fabriksarbejderske fru Carla Hansen, Halmtorvet. To mennesker er stadig forsvundet. Det drejer sig om en chauffør fra en Tuborg-lastvogn, der holdt på Jacob Holms Plads ved Sukkerfabrikken, da angrebet skete, samt en ung mand, der var beskæftiget samme sted. […]

Kilde: Uddrag, Kolding Folkeblad, 29. januar 1943.

Jacob Krause

Cand.mag. i Historie fra Aarhus Universitet, 2016. Arkivar ved Kolding Stadsarkiv siden 2017.

Skriv et svar