1943 – Lederen af gartnerhjemmet ‘Binderuplund’ anholdt

Den 38-årige forstander Bang Jacobsen har forgrebet sig på eleverne

Kriminalpolitiet i Kolding satte i går ved 16-tiden lederen af det private gartnerhjem, drengehjemmet ‘Binderuplund’ pr. Dalager, P. Bang Jacobsen, under anholdelse, sigtet for sædelighedsforbrydelser mod en del af de drenge, han har haft på hjemmet. Bang Jacobsen blev ført med til Kolding, og i et grundlovsforhør i formiddags tilstod han og blev fængslet til 23. december.

Den usmagelige affære kom frem ad omveje. Politiet modtog forleden en anonym anmeldelse om handel med rationeringskort på hjemmet, og da man i går sendte en kriminalbetjent ud for at se på forholdene, kom der under afhøring af én af drengene ting frem, der vakte kriminalbetjentens mistanke, og efter at have gået Bang Jacobsen nærmere på klingen, satte han ham under anholdelse.

Bang Jacobsen oplyste i grundlovsforhøret, at han havde forgrebet sig på 4-5 drenge, hvoraf de to endnu opholder sig på hjemmet. Resten er for længst kommet ud i det daglige arbejde. Bang Jacobsen har været leder af hjemmet siden 1936. Han er oprindelig handelsuddannet, men havde, inden han blev ansat på hjemmet, gennemgået en gartneriuddannelse på et år. På Binderuplund har til stadighed været en snes drenge i alderen 14-18 år. De er blevet anbragt der af Børneværn landet over. […]

Kilde: Uddrag, Kolding Folkeblad, 9. december 1943.

Jacob Krause

Cand.mag. i Historie fra Aarhus Universitet, 2016. Arkivar ved Kolding Stadsarkiv siden 2017.

Skriv et svar