1943 – Mødrehjælpen vil oprette sommerkoloni

Hvor mødre fra børnerige familier kan tilbringe en halv snes dage

Mødrehjælpen i Sønderborg, der om kort tid kan indvie et nyt svangrehjem i Møllegade, ser sig i disse dage om efter et sommerhus eller en sommerlejr, som man vil leje for nogle måneder i løbet af sommeren.

Lederen af Mødrehjælpen, frk. Siri Jensen, fortæller, at det for så vidt drejer sig om en ny gren af arbejdet, idet man tænker på at oprette en sommerkoloni, hvor mødre fra børnerige hjem, som har stået i forbindelse med Mødrehjælpen, kan tilbringe en halv snes dage sammen med to eller tre af deres børn. Man håber, at den indsamling, der foretages på Morsdag – den 9. maj – skal bringe midlerne til dette arbejde, som man finder ganske påkrævet. “Der er utallige hjem inden for institutionens område, hvor der findes mødre, der oven på en fødsel trænger til et par solskinsdage i gode og sunde omgivelser. Man regner med at kunne give en mor med f.eks. to børn et sådant ophold for 100 kr. Det er således ikke noget ringe beløb, der skal skaffes til veje, men” – udtaler frk. Siri Jensen – “forhåbentlig vil man forstå betydningen af arbejdet og yde et smukt bidrag på Morsdag.”

Hvor skal lejren helst ligge?

“Så vidt muligt på et centralt sted inden for vort område, der strækker sig helt op til Vejle. Måske kan der også findes en lejr, som vi f.eks. kan være fælles om med vor afdeling i Esbjerg. Det er ikke utænkeligt. Når bare det lykkes at finde et sted, hvor vi kan gå i gang med arbejdet.” […]

Kilde: Uddrag, Kolding Avis, 2. maj 1943.

Jacob Krause

Cand.mag. i Historie fra Aarhus Universitet, 2016. Arkivar ved Kolding Stadsarkiv siden 2017.

Skriv et svar