Om siden

Krigen dag for dag, med et lokalt perspektiv på Kolding, handler om at genfortælle historien på en helt ny måde. Følg med frem til krigens afslutning i 2025, hvor der løbende vil komme nye blogs.

Siden drives frivilligt af socialhistorie.dk, hvilket kommer efter overvejelser om at lave et større socialhistorisk projekt, der kunne forklare hverdagen og forholdene for mennesker i gamle dage, og den kæmpe fascination af krigens tid, som deles af mange mennesker.

I perioder vil der dagligt være nye indlæg, andre gange vil der gå nogle dage imellem. Det skyldes projektet er frivilligt, og det støttes ikke af såvel private som offentlige. Hvis du ønsker at støtte arbejdet eller har materialer/kilder du ønsker at dele, kan du kontakte Billy, som står bag socialhistorie.dk, på mail: mail@billysprojekt.dk.

Der søges altid efter nye materialer, som kan være med til at afdække krigen gang i Kolding og omegnen, gamle billeder (helst med datering), breve, dagbøger, forskellige papirer og andet, som kan fortælle hvad der skete dag for dag under besættelsen. Der besvares ikke henvendelser om personers slægt og deres rolle i krigen, såsom i modstandsbevægelsen, da der ikke er ressourcer til dette. Alle indsamlede Kildematerialer vil blive videregivet til Kolding Stadsarkiv.

Der skal lyde en stor tak til Kolding Stadsarkiv, for samarbejde, for at stille kilder, materialer og viden til rådighed, samt for gode råd og ideer.

Der indsamles data om brugernes aktiviteter på siden, dataene omhandler hvor mange besøgende der benytter siden, du kan læse mere på siden for Privatlivspolitik.

Copyright og ansvarshavende redaktør, Billy Sørensen, mail@billysprojekt.dk. 2019-

Medskribenter:

Jacob Krause, arkivar ved Kolding Stadsarkiv, jackr@kolding.dk, 2019-

Simon Scheiby, onskedelogin.navn@gmail.com, 2020-

Ønsker du at kopiere?

Når man arbejder med historie skal man altid være kildekritisk. Hvis du ønsker at kopiere et indlæg, citere fra det, eller måske undersøge om vi har skrevet noget, der ikke helt passede, så er du meget velkommen hertil. Husk at referere at kilden, indlægget eller oplysningerne er fra krigendagfordag.dk. Gerne indlæggets overskrift, evt. indlægforfatters navn og dato for indlæg.

Benyt gerne sidens materialer til undervisning. Det håbes at lærere sender en mail herom – jeres input kan bruges til inspiration. Blot husk at angive krigendagfordag.dk som kilde.

Siden blev senest ændret december 2020.