Side Nyheder

På denne side tilføjes løbende nyheder, som krigendagfordag.dk finder relevante at bringe. Nyhederne omtaler hjemmesidens drift, nye tiltag, samt hvad der kan afsløres på baggrund af lokalhistoriske besættelsestids research.


2021 – Politiske taler, læserbreve …

Der findes på krigendagfordag.dk allerede en del afskrevne politiske taler, læserbreve, protokoller, og andet spændende, der gør det muligt at nærstuder besættelsestidens politiske landskab. På siden Digitaliserede kilder, er påbegyndt en detaljeret oversigt over politiske kildematerialer. God fornøjelse 🙂

Af redaktør B. Sørensen, 4. januar 2021


2020 – Året der gik

Der skete meget i 2020, udover nedlukning og Corona epidemi, voksede krigendagfordag.dk til over 650 udgivne indlæg og 111 undersider. Et leksikon begyndte i februar 2020 at se dagens lys, det udvides løbende, i første omgang med fokus på danske politikere, udenlandske statsoverhoveder og detaljerede tidslinjer over krigens forløb.

Trods en mundbindspræget hverdag, også for arkivgæster, så håber krigendagfordag.dk alligevel du havde et godt år, og vi vil gerne ønske dig et glædelig nytår! Vi ses allerede igen 1. januar 2021(læs 1941), hvor der i år vil være fokus på politiske nytårstaler.

Af redaktør Billy Sørensen, 30. december 2020


Nyhedsoversigten om krigendagfordag.dk er begyndt i december 2020.