Tema: Hjælp til søgning

Personer i 1939, oversigt over byrådsmedlemmer, myndighedspersoner, foreningsfolk og andre (Se listen). Du kan på koldingwiki.dk finde mere om enkeltpersoner.

Hvis du slægtsforsker kan vejviseren for 1939 og for 1940 være en god indgang til folketællingen 1940. Vejviseren for 1940 er digitaliseret, du finder et link her. Andre Vejvisere findes på læsesalen på Kolding Stadsarkiv eller Historisk værksted i kælderen på Kolding Folkebibliotek.

På nettet

Søger du efter modstandsfolk fra Kolding, kan du søge i modstandsdatabasen fra frihedsmuseet. Adressen er www.modstand.natmus.dk

Søger du efter billeder fra besættelsen, kan du bl.a. søge og kikke på allerede indscannede billeder fra de danske lokalarkiver på webadressen www.arkiv.dk.

På arkiv.dk kan man også søge i og se oversigter over kildematerialer om besættelsestiden, der befinder sig på lokalarkiverne.

Hvis du vil vide mere om 2. verdenskrig generelt, kan du følge TimeGhost Historys youtube videoserie, hvor der uge for uge bringes en ny video om hele krigens udvikling, se youtube-kanal.(Åbner ny fane) Videoerne er på engelsk.

Der er stadigt kildematerialer der er klausuleret fra besættelsestiden, bl.a. omkring doms- og politi materialer, som blev benyttet til retsopgøret i årene efter krigen. Det er muligt at søge akt indsigt i dele af materialet, Rigsarkivets har lavet en youtube-video (åbner ny fane) som fortæller om hvad man kan finde af og hvordan man gør.

Historisk Værksted

Der vil på historisk værksted på Kolding Folkebibliotek være mulighed for at møde nogen af dem, som arbejder med krigendagfordag.dk, dette annonceres på Kolding Stadsarkivs facebook side.

Siden blev senest opdateret den 12. juni 2020.