1943 – En tredje front i Vesteuropa?

Ikke sikkert, at det italienske fastland bliver næste krigsskueplads

I anledning af det fornyede russiske krav om en virkelig anden front på det europæiske fastland, erklærede chefen for det amerikaske krigsinformationsbureau, Elmer Davis, om operationerne i Middelhavsrummet, at de er at betragte som den anden front. Davis fremsatte denne erklæring i anledning af en artikel i det officielle sovjetrussiske organ ‘Pravda’, der ikke ønsker at betragte kampene på Sicilien som “anden-fronts operationer”.

Davis udtalte imidlertid videre, at der i løbet af kortere eller længere tid kan regnes med oprettelsen af den tredje front i Vesteuropa. De tilstedeværende journalister ønskede nærmere oplysninger om tid og sted for denne nye fronts oprettelse, men Davis nægtede kategorisk at udtale sig mere detaljeret.

Invasion i Frankrig?

Politiske kredse i London beskæftiger sig nu stærkt med gisninger om, hvor det næste store sammenstød mellem de allierede og tyskerne skal finde sted. Man anser i London, Sicilien-fasen for snart at være afsluttet. Spørgsmålet om, hvorvidt det italienske fastland skal blive skueplads for nye forbitrede kampe, synes ikke for de nævnte politiske iagttagere at være besvaret med et 100 pct.’s ubetinget ja. […]

Kilde: Uddrag, Kolding Folkeblad, 10. august 1943.

Jacob Krause

Cand.mag. i Historie fra Aarhus Universitet, 2016. Arkivar ved Kolding Stadsarkiv siden 2017.

Skriv et svar