1944 – To drenge spærret inde i offentligt beskyttelsesrum

Manden, der havde bedt dem hjælpe sig, glemte dem og forsvandt

Flyvervarslingen i går eftermiddags fik et lidt pudsigt efterspil i form af, at et par drenge blev indespærret i et af byens offentlige beskyttelsesrum, og først efter en halv times forløb blev de befriet.

Kl. 17.50 fik Kommandocentralen en telefonopringning om, at et par børn var blevet indespærret i beskyttelsesrummet i Blæsbjerggade, og fra Kommandocentralen gik meddelesen videre til politivagten, hvorfra man omgående sendte en mand ud til stedet. Udenfor beskyttelsesrummet stod en mand, ham, der havde ringet, og betjenten knuste derefter uden til det lille rum, hvori nøglen opbevares, og fik åbnet døren, og to drenge, der boede i kvarteret, dukket op fra tilflugtsrummet.

De forklarede, at da de en halv times tid tidligere var kommet forbi, havde de mødt en mand, der havde til opgave at erstatte ruden i nøgleboksen, og han havde bedt de to drenge om de ikke kunne være ham behjælpelige med at finde nøglen til rummet, som var blevet borte for ham. Drengene optog straks eftersøgningen, der bl.a. foregik inde i selve rummet, men i mellemtiden var det lykkedes manden selv at finde nøglen, og han glemte derefter fuldstændig de to drenge og deres søgen i rummet, som han låste af og derefter kørte han. […]

Kilde: Uddrag, Kolding Folkeblad, 21. februar 1944.

Jacob Krause

Cand.mag. i Historie fra Aarhus Universitet, 2016. Arkivar ved Kolding Stadsarkiv siden 2017.

Skriv et svar