1943 – Kniber det med Koldingensernes renlighedssans?

Hvad besøg på badeanstalterne angår lader Koldingenserne en del tilbage af ønske

Under de nuværende forhold, hvor det jo er forbudt for de fleste mennesker at benytte de private badeværelser, skulle man synes, at badeanstalterne måtte være overfyldt ugen igennem. Men det er slet ikke tilfældet. Selv under normale forhold skulle fire badeanstalter til en by af Koldings størrelse være alt for lidt, og helt galt skulle det altså være nu.

“Men bortset fra fredag og lørdag har vi i det store og hele ikke mere travlt nu, end vi havde før krigen”, udtaler vaskeriejer Lorentsen, Dampvaskeriet. “Det har været en ganske lille stigning i karbadenes antal, men ikke så meget som vi havde ventet”.

Er der mange nye mellem gæsterne?

“Nej, det er stort set stamgæster, der kommer. De samme fra uge til uge, og de samme, der også kom her før krigen. Ved højtiderne, før jul og pinse, plejer det at være helt galt. Så kommer de folk, der kun tager varmt bad en eller to gange i året. Så kan vi for resten også mærke en stigning lige inden folk skal til at tage strandbad. De fleste vil gerne være rene, inden de skal til strandbadene! En mærkelig ordning!” […]

Kilde: Uddrag, Kolding Folkeblad, 15. oktober 1943.

Jacob Krause

Cand.mag. i Historie fra Aarhus Universitet, 2016. Arkivar ved Kolding Stadsarkiv siden 2017.

Skriv et svar