Der findes i Kolding og på Koldingegnen 14 tobaksmarker, som skal betale afgift af avlen.
Bare man havde plantet tobak! Det er noget, der giver penge i år, som i øvrigt alt nyt, når man har det på det rigtige tidspunkt, inden alle andre også har slået sig på det. Tobaksavlen i år vil give et pænt udbytte pr. arealenhed, ikke så lidt mere, end hvad andre afgrøder giver. Det er vist ikke anslået ret meget ved siden af, hvis man regner med at en skæppe land med veludviklede tobaksplanter kan give halvanden tusinde kroner.
Vi havde i går lejlighed til at se en tobaksmark i Gravens hos gdr. Jens Jacobsen, Bøgely, på halvanden skæppe land. Jacobsen har her sammen med Charles Sørensen, Aagaard Mølle, plantet 3.000 planter først i juni måned. De har groet udmærket og også klaret sig igennem tørken, og nu i efteråret er der kommet vældig skub i tobaksplanterne, som er mellem 1 og 1,50 m. høje med mange store og brede blade ned ad stammerne. Man har begyndt afplukningen af de nederste blade, som er ophængt på snore til tørring oppe under loftet i et skur med godt gennemtræk. Man regner med, at der bliver 50-100 gram tørret tobak på hver plante, og i øjeblikket kan der fås 10-12 kr. pr. kg., men der fables om langt højere priser senere hen. Der skal nok blive i hvert fald et par hundrede kilo tobak på Bøgelys tobaksmark. Det er at Virginia-sorten. Planterne har kostet ca. 80 kr. […]
I Kolding er det vurderingsmand, forstander Soll, Sct. Jørgens Hospital, der har tilsyn med tobaksmarkerne. Der er tilmeldt seks, nemlig fra handelsgartner Pallesen, disponent K. L. Christiansen, Lykkesgaard, husejer J. A. Jensen, Ørnevej, gartner Carl Bredskov, gartner Erik Lykke Johansen og gartner Axel Christensen. Disse seks tobaksmarker er i alt på 5.000 planter.
Kilde: Uddrag, Kolding Folkeblad, 23. september 1941.