1944 – Den unge Koldingensers morder fanget?

Politiet har anholdt en 18-årige arbejder fra Nordværk og en kvinde

Som omtalt er den 21-årige Svend Erik Prætorius Møller, S. af bogholder Hans Møller, Thurasvej 12, Kolding, natten til torsdag pludselig død i sit logis i København, Nordborggade 8, stuen. Det kan nu oplyses, at den unge mand, der var sabotagevagt på fabrikken ‘Nordværk’ i Rovsinggade, er død som følge af et skud gennem hovedet. Drabet menes sket kl. 2.30 om natten. Møller var ved midnatstid kommet hjem fra vagt og var gået i seng. Han blev fundet i pyjamas liggende i en stilling, der tydede på, at han er blevet ramt af et øjeblikkelig dræbende skud i hovedet, mens han stod foran vinduet, som han havde lukket op, rimeligvis fordi der er kaldt på ham.

Beboeren i ejendommen har hørt et skud ved 2.30-tiden, men ingen undersøgte sagen, og drabet blev først opdaget, da Møllers værtinde kom for at gøre i stand på værelset. Skuddet har været øjeblikkeligt dræbende, idet det har ramt i øverste højre side af hovedet. Projektilet fandtes siddende i vinduets træpanel. Den dræbte unge mand var født i Haderslev, og kom med sine forældre til Kolding for en lille snes år siden.

Er det morderen?

Kriminalpolitiets politiske drabsafdeling har i aftes anholdt en 18-årige ung mand, ansat på ‘Nordværk’ i Rovsinggade, sigtet for at være gerningsmand til mordet. Desuden er en 22-årig gift kvinde, der også kendte den myrdede, anholdt, sigtet for medviderskab. […]

Kilde: Uddrag, Kolding Folkeblad, 15. april 1944.

Jacob Krause

Cand.mag. i Historie fra Aarhus Universitet, 2016. Arkivar ved Kolding Stadsarkiv siden 2017.

Skriv et svar