1944 – En af de døde fra Snekkersten flerdobbelt morder

Dansk kriminalbetjent som fører for mord- og sabotagegruppe
Fra officiel tyske side meddeles:
Til den i pressen lørdag meddelte nedskydning af kriminalbetjent Holger Christoffersen og vagtmester hos Falck Jørgen Juel-Jensen i Snekkersten meddeles følgende:
Christoffersen og Juel-Jensen blev skudt ned af tyske politifunktionærer, fordi de med våben modsatte sig anholdelse. Kriminalbetjent Holger Christoffersen indtog en ledende stilling i en illegal mord- og sabotageorganisation. Han deltog selv i mord, overfald og sabotage og eftersøgtes som en af de farligste forbrydere i lang tid. Der foreligger indtil nu bevis for, at Holger Christoffersen har begået følgende forbrydelser:
Den 31-3-44 myrdede han direktør Peter Due Petersen.
Den 19-4-1944 chauffør ved det tyske gesandtskab Tage Lerche.
Den 12-5-1944 Poul Ejnar Bertelsen.
Den 20-7-1944: Boghandler Gunnar de Hemmer-Hennetved.
Den 24-3-1944 forsøgte han at nedskyde Poul Nord og den 3-6-1944 den tyske vagtpost ved Brevduevagten på Frederiksberg.
Han ledede sabotageangrebene på firmaet ‘Globus’ den 6-6-44. Firmaet Dansk Industri Syndikat, den 22-6-44 og overfaldt den 8-7-44 og transport med værnemagtsgods. Man var underrettet om, at Christoffersen den 10-8-44 skulle træffes med andre i Snekkersten Kro for den at fejre sine forbrydelser og planlægge nye. På vejen fra banegården til kroen skulle Christoffersen og hans medskyldige Juel-Jensen anholdes. Foran den gik en ung mand, der søgte at advare dem, og bagved gik to kvinder, der ligeledes ville advare. Da anholdelsen skulle ske, forsøgte begge at værge sig med våben, således at de tyske politifunktionærer måtte gøre brug af deres våben.

Kilde: Social-Demokraten, 13. august 1944.

Jacob Krause

Cand.mag. i Historie fra Aarhus Universitet, 2016. Arkivar ved Kolding Stadsarkiv siden 2017.

Skriv et svar