1939 – Kongens fødselsdag

Klokken ni i formiddags samledes de indkaldte pionere i Kolding til parade på Banegårdspladsen. Under stram honnør spillede Lomholts orkester ,,Kong Christian stod ved højen mast”, hvorefter pionererne marcherede, med orkesteret i spidsen, gennem Koldings flagsmykkede gader i den silende regn.

Her til aften holdes en stemningsfuld og alvorspræget fest i Christiansfeld Ungdomsforening. Foreningens formand, købmand Th. Nielsen, Fabervraa, bød i Christiansfeld velkommen og udtalte til forsamlingen:

Vi er samlet til Hans Majestæts 69 Fødselsdag. Kongen er desværre sengeliggende, men vi haaber, at han snart igen kan optage sig ansvarsfulde Hverv. Vi haaber, at Danmark maa holdes udenfor den Krig, der nu er begyndt. Vi haaber, at dansk Ungdom maa vokse op i Fred under Mottoet: En kristen dansk Ungdom.

Også Konservativ Ungdom holder en hyggelig sammenkomst i sine lokaler, hvor adjunkt Karl Olsen har lovet at holde en lille tale og pianist Kai Deleuran Nielsen vil spille musik. Senere på aften vil der være pølsegilde, hvor der serveres to store pølser med rundstykke for 40 øre.

Kilder:
– Kongens fødselsdag i Christiansfeld, 27. september 1939, Kolding Folkeblad
– Kongens Fødselsdag, 26. september 1939, Kolding Folkeblad
– K.U. I anledning af Kongens Fødselsdag, 24. september 1939, Jyske Tidende

Skriv et svar