1939 – Svindler med træben

Den tidligere straffede skræddersvend Alfred Riisberg, der i Løgten havde havde plads hos en skræddermester, har narret flere af egnens beboere. Riisberg, der har træben, foregav at han havde fået dette sprængt af ved en eksplosion i Tyskland og nu ventede på erstatning, med den forklaring fik han flere til og låne ham beløb på mellem 40 og 100 kroner, eller betale for frokost.

Anholdelsen af Riisberg skete i går i Hovedgaard, hvor han havde taget plads hos en anden skræddermester. Riisberg blev løsladt i september måned efter et års fængsel for bedragerier i Kolding. Han er nu overført til København.

Den 45årig mand, Sigurd Poulsen, der tidligere har været anbragt på åndssvage anstalt, skal ligeledes i retten i disse dage. Han har bl.a. bedraget Kolding Sømandshjem, og stjålet adskillige hundrede kroner fra budcentraler, hvor han havde været ansat. Han indrømmede selv, han kun tog pladserne, for at kunne stjæle, første gang han blev sendt i byen efter et større beløb, stak han af med pengene. Justitsministeren har bestemt at manden atter skal anbringes på en åndssvage anstalt og forblive der.

Kilde: Han slog plat med sit Træben, Kolding Folkeblad, 31. okt 1939

Skriv et svar