1940 – Skanderup Sogneråd

Følgende er et referat af sognerådsmødet i Skanderup sogn den 9. juli 1940, det blev bragt to dage senere i Kolding Socialdemokrat.

Skanderup Sogneråd afholdt møde Tirsdag. Amtsvejinspektøren meddeler, at udgifter, som af kommunen er afholdt i anledning af at sprængte vandrør har forårsaget underminering af gader eller veje, ikke må føres som vejudgifter, da de rettelig bør udredes af vandværkerne.

Elektricitetsværket fremsender sit årsregnskab, bilagt en ansøgning om tilskud til gadebelysning i året 1939-40. Der bilvilgedes 100 kr.

Lærer Frederiksen, Skanderup, har søgt om at få opstillet en rundtrækskamin, da de i lejligheden værende kakkelovne ikke egner sig til fyring med tørv og træ.

Skoleudvalget har set på forholdene og indstiller, at der opsættes en kamin, som ønsket, da læreren selv vil afholde halvdelen af de dermed forbundne udgifter. Tiltrådtes.

Statsboligfonden accepterer et tilbud på 11.000 kr. for den i Nørregade overtagne ejendom, mod at køberen afholder halvdelen af de med handelen forbundne omkostninger.

Nationalindsamlingen bevilgedes 20 Kroner.

Kilde: Skanderup Sogneraad, Kolding Socialdemokrat, 11. juli 1940

Skriv et svar