1941 – Man vil sikre gummi til de gamle cykler

To tredjedele af produktionen forbeholdes de igangværende cykler, og en del af de oplagrede ringe kommer i handelen.

Den nye gummiordning for cykler er nu ved at blive fastlagt. Det vides dog endnu ikke bestemt, hvor stor del af cyklegummiet, der vil blive forbeholdt de gamle cykler, men det kan med ret stor sikkerhed siges, at det bliver enten to tredjedele eller tre fjerdedele af produktionen. Fra detail-cyklehandlerens side håber man tre fjerdedele.

En del af de oplagrede ringe kommer ud
I forbindelse med den nye ordning vil man også sørge for, at en del af det cyklegummi, som findes på grossisternes lagre, straks kommer ud i løssalg, således at den mangel på ringe, som i lang tid har været mærkbar i detailhandelen, hurtigst muligt kan blive afhjulpet. Der vil dog gå nogen tid, før man helt sikkert kan regne med at få den nye ring.
Nyordningen vil betyde en vis indskrænkning i produktionen af nye cykler, men fra myndighedernes side mener man – og heri er cyklehandlerne enige – at det vigtigste i øjeblikket er at sikre mulighederne for at holde de i brug værende cykler i gang; det er jo kun et fåtal, der vil have råd til at købe en ny cykle, når de egentlig kun mangler et nyt dæk. I øvrigt regner man med, at der vil være nye cykler nok indtil videre […]

Kilde: Uddrag, Aalborg Amtstidende, 18. juni 1941.

Jacob Krause

Cand.mag. i Historie fra Aarhus Universitet, 2016. Arkivar ved Kolding Stadsarkiv siden 2017.

Skriv et svar