1942 – Sommer-revy i Kolding på torsdag

Blandt de medvirkende er primadonnaen i Kolding Sommerteater gennem tre sæsoner, Else Arnold.

Koldingenserne vil på torsdag få en rigtig sommer-revy at se. Det er ikke noget, byen er forvænt med, og på denne årstid, hvor teaterselskaberne ellers ligger stille, kan man godt trænge til en lille forfriskning i så henseende. En forfriskning vil det sikkert også blive, men det er vist ikke helt korrekt at bruge udtrykket lille i denne forbindelse, når man hører, hvorledes revyen er blevet modtaget i andre byer. Der har været fuldt hus overalt, og folk har været overordentlig begejstret.

Revyen, der bliver opført i Teatersalen, er under direktion af Magna Engholm og Chr. Glatved, to navne, der ofte har været nævnt i forbindelse med strålende revyer. Personalet er på i alt 20, og desuden er der et fem mands orkester. Blandt de medvirkende hæfter man sig navnlig ved Else Arnold Petersen, som de fleste Koldingensere vil huske fra tidligere sommer-revyer. I tre sæsoner var hun primadonna i Kolding hed dengang Else Christoffersen, og hun skaffede sig dengang en enorm popularitet blandt det Koldingensiske publikum. Hun har i denne revy nogle ganske overdådige viser – bl.a. en, der hedder ‘Op med humøret’.

Blandt de medvirkende kan endvidere nævnes: Solveig Skaarup, Magna Egholm, Aase Jørgensen, Kai Zinn, Allan Maelaren og Chr. Glatved. Teksterne er skrevet af blandt andre forfatteren Epe, der er kendt fra en lang række revykabaretter i radioen. […]

Kilde: Uddrag, Kolding Avis, 23. juni 1942.

Jacob Krause

Cand.mag. i Historie fra Aarhus Universitet, 2016. Arkivar ved Kolding Stadsarkiv siden 2017.

Skriv et svar