1943 – Forlystelseslivet har ikke lidt ved den tidlige lukketid

I gamle dage, da restaurationerne lukkede kl. 1 eller kl. 2, begyndte folk først at møde op ved 22-tiden. Det er ved denne tid, restaurationerne nu skal lukke, idet musikken allerede slutter kl. 21.45, hvorefter lysene dæmpes ned kl. 21.50.

Man skulle tro, at den slags restriktioner ville være skadelige for forlystelseslivet, men det er langt fra tilfældet. Man kunne næsten fristes til at sige tvært imod. Vi har spurgt direktør Christensen, Astoria, der netop har haft premiere på Arne Ras’ kultiverede, softspillende orkester, der hver aften gør stor lykke, om besøget er dalet under undtagelsestilstanden.

“Nej, her kommer hver aften så overvældende med folk”, svarer direktør Christensen, “så man må undre sig. Allerede den første aften da man fik udgangstilladelse til kl. 23, kom folk væltende ind, som om de ligefrem havde stået og ventet på at få lov at komme ud at danske og høre musik. Både søndag eftermiddag og søndag aften var der næsten ikke til at være her for folk, de stod helt ud på trappen, og der var mange, der måtte gå uden at kunne komme ind. Når vi så lukker om aftenen, er folk som blæst bort med det samme. De véd, det gælder om at komme hjem i rette tid. Ret interessant var det også at bemærke i søndags, at der var mange nye ansigter, som vi ikke plejer at se her”. […]

Kilde: Uddrag, Kolding Folkeblad, 7. september 1943.

Jacob Krause

Cand.mag. i Historie fra Aarhus Universitet, 2016. Arkivar ved Kolding Stadsarkiv siden 2017.

Skriv et svar