1944 – Tøvejr på Østfronten

Hindrer tilførslen af ammunition til artilleriet

Berlin, fredag, STB.

Da angreb, som den russiske hærledelse vedblivende opretholder uden for Leningrad-afsnittet – det være sig i Pripjet-sumpene, ved Vinnitsa eller på Krim – tjener, erklærer man fra kompetent tysk side, kun det formål at forhindre den tyske hærledelse i at flytte forsvarsstyrker fra visse afsnit til frontafsnittene ved Leningrad og Ilmen-søen.

Dette lette tøvejr, som øver indflydelse på kampene i flere af Østfrontens afsnit, har også holdt sit indtog på Nordfronten, og hermed er artillerivirksomheden såvel på tysk som på russisk side blevet indskrænket til et minimum som følge af de hindringer, det slette føre medfører for ammunitionstilførslen.

Russerne presser uophørligt på

Slaget er dog ikke af denne grund blevet mindre heftigt, men karakteriseres vedvarende af uophørlige russiske forsøg på fra frontbuen Oranienbaum – Leningrad – Schlüsselburg med en talmæssig overlegenhed, der fra kompetent tysk side betegnes som “enorm”, at presse frontlinjen mod syd og mod vest. Et særligt voldsomt tryk udøves mod jernbaneknudepunkterne Krasnogvardejsk og Tosno samt jernbaneforbindelsen fra Tosno til Narva. […]

Kilde: Uddrag, Kolding Folkeblad, 28. januar 1944

Jacob Krause

Cand.mag. i Historie fra Aarhus Universitet, 2016. Arkivar ved Kolding Stadsarkiv siden 2017.

Skriv et svar