1939 – Kolding Zoologiske Have lukker

Det er med ærgrelse og beklagelse at direktør Knudsen i dag tog imod en journalist fra folkebladet, Kolding Zoologiske Have lukker på grund af de dårlige tider. Rundt i haven står mange af buerne allerede tomme og kun enkelte steder ser man dyr.

Jeg har efterhånden opdaget, at Haven aldrig vil kunne blive rentabel her i Kolding. Byen skulde have været dobbelt så stor, saa kunde det lige have gaaet. Jeg har nu haft Haven i 5 Aar, og i de 5 Aar har jeg kun faaet et Tilskud paa 300 Kr. fra Kommunen

Haven havde ellers været velbesøgt, direktør Knudsen klager da heller ikke over besøgstallet, men det er svært for kun en mand at drive hele haven.

På spørgsmålet om hvor mange dyr haven har tilbage, svares:

Faktisk kun ganske faa, og dem vi har, vil blive afhentet en af de nærmeste Dage af de forskellige zoologiske Haver, vi har her i Landet.

Desværre er der ingen der vil betale for dyrene

Nej, der er ingen, der vil købe Dyr for Øjbelikket. De to Løver, jeg har tilbage, staar mig i 1000 Kroner Stykket, men nu er jeg nød til at forære dem væk, hvis jeg da ikke vil lade dem skyde, og Grunden hertil er, at der er for mange.

Kilde: Kolding Zoologiske Have lukker, Kolding Folkeblad, 15. september 1939, side 6

Skriv et svar