1944 – Beredskabslager af fødevarer på Kolding Sygehus

Ved udgangen af august måned modtog Kolding Sygehus i lighed med landets øvrige sygehuse fra Indenrigsministeriet en meddelelse om, at ministeriet, hvis det ønskes, er villig til at bevilge hvert hospital et beredskabslager af flæsk, okse- og kalvekød, som skulle kunne dække fjorten dages normalt forbrug uden friske forsyninger udefra.

Man kan sikkert gå ud fra, at samtlige sygehuse gør brug af dette tilbud, og i hvert fald har Kolding Sygehus, oplyser bestyrelsesmedlem, redaktør Søren Jensen, indsendt ansøgning. Forbruget af kød i 8 dage er på Kolding Sygehus 150 kg. flæsk, 200 kg. oksekød og 200 kg. kalvekød. Efter tilbuddet kan man få både friske varer og konserves. På Kolding Sygehus har man foretrukket at få de 8 dages forbrug i konserves. […]

Kilde: Uddrag, Kolding Folkeblad, 7. september 1944

Jacob Krause

Cand.mag. i Historie fra Aarhus Universitet, 2016. Arkivar ved Kolding Stadsarkiv siden 2017.

Skriv et svar