1944 – Det frygtes, at de to savnede er omkommet

Endnu ved middagstid var de to savnede, redaktør Therkildsen og portner Geilager, ikke fundet, og det frygtes derfor at de er omkommet under eksplosionen.
Redaktør N. E. Therkilsen var født den 5. november 1886 i Horsens som søn af en skotøjshandler. Han blev uddannet i kulimporthandel samt på forskellige kursus i København og provinsen. Derefter var han ansat ved Fyns Venstreblad, Vendsyssel Folkeblad og Faaborg Folketidende indtil 1910, da han blev redaktionssekretær ved Viborg Stifts Folkeblad. Her var han i 7 år, til han i 1917 udnævntes til redaktør af Venstres Korrespondancebureau To år senere blev han leder af Venstres Pressebureau og beklædte denne stilling til 1917, da han overtog redaktørposten af Kolding Folkeblad.
Fra 1920 til 1927 var han medlem af og næstformand i bestyrelsen for Rigsdagens presseloge. Han var ved sin død medlem af bestyrelsen for Venstres Pressebureau, formand for Vejle Amts samvirkende Venstrevælgerforeninger, formand for Venstreforeningen for Kolding by og landsogn samt for Foreningen af Venstreblade i Danmark. Han var desuden medlem af bestyrelsen for Sønderjydsk Forening, af bestyrelsen for Foreningen Nordens Koldingafdeling, og af Danske Dagblades Fællesrepræsentation. I årene fra 1930 til 33 sad han som medlem af Kolding Byråd.

Kilde: Fredericia Social-Demokrat, 16. september 1944.

Jacob Krause

Cand.mag. i Historie fra Aarhus Universitet, 2016. Arkivar ved Kolding Stadsarkiv siden 2017.

Skriv et svar