1944 – Krig på 6 fronter

Allieret offensiv mod de tyske positioner fra alle fire verdenshjørner

Berlin, lørdag, STB

Slaget om ‘Fæstningen Europa’ er nu i fuld gang under den form, det var ventet. Efter at russerne på 3-årsdagen for den tysk-russiske krigs begyndelse har åbnet deres offensiv ved Vitebsk, finder allierede offensiver sted mod de tyske positioner fra nord, øst, vest og syd.

Mod nord har russerne udvidet deres offensiv mod Finland fra det karelske næs til de to andre finske fronter, Aunus- og Maaselkae-nlsset. På Østfronten angriber russerne i det centrale afsnit, mens lokale kampe af større omfang er i gang i sydafsnittet, ligesom den russiske generaloffensiv også ventes udvidet til Narva og Skov-afsnittene. Vestfra fortsætter englænderne og amerikanerne deres landsætninger på invasionsfronten, hvis altdominerende brændpunkt er fæstningen Cherbourg, samtidig med, at general Eisenhower forbereder en udvidelse af brohovedet mod nord, øst for Orne-mundingen.

På Sydfronten endelig fortsættes general Alexanders nye store angreb på en linje nord for Grosseto-Perugia nu på andet døgn under hårde kampe, mens partisanvirksomheden på Balkan for øjeblikket ikke går ud over de lokale sammenstøds rammer. […]

Kilde: Uddrag, Kolding Folkeblad, 24. juni 1944.

Jacob Krause

Cand.mag. i Historie fra Aarhus Universitet, 2016. Arkivar ved Kolding Stadsarkiv siden 2017.

Skriv et svar