1938 – Den fransk-tyske Paris-erklæring

Den 6. december 1938 mødtes Georges Bonnet, den franske udenrigsminister, og von Ribbentrop, den tyske udenrigsminister, i Paris, hvor der blev opnået enighed om følgende erklæring:

1) Den franske og den tyske Regering er overensstemmende af den overbevisning, at fredelige og nabovenlige forbindelser mellem Frankrig og Tyskland er et af de væsentligste elementer til konsolidering af Situationen i Europa og Bevarelsen af den almindelige Fred. De to Regeringer vil derfor anvende alle deres Kræfter på at sikre en udvikling i denne retning af Forbindelserne mellem deres Lande.

2) Begge Regeringerne fastslår, at der ikke længere svæver noget spørgsmål af territorial art mellem deres lande, og anerkender højtideligt grænsen mellem deres lande, som den nu er afstukket, for endelig.

3) Begge Regeringerne er med Forbehold af deres særlige Forhold til Tredjemagter, besluttede på at forblive i Føling med hinanden i alle Spørgsmål, der berører deres to lande, og at træde i gensidig konsultation, hvis den fremtidige Udvikling af disse Spørgsmål skulde true med at føre til internationale Vanskeligheder.

Som bevis herpå har begge Regeringernes Repræsentanter underskrevet nærværende Erklæring, der straks træder i Kraft.

Udfærdiget i 2 Eksemplarer på Fransk og Tysk.
Paris, 6. December 1938.
Georg Bonnet, Joachim von Ribbentrop

Kilde: Erklæringens ordlyd, Arbejderbladet, 7. december 1938

Skriv et svar