1941 – England i krig med Finland, Rumænien og Ungarn

I noten til Finland krævedes det, at fjendtlighederne skulle indstilles.

Efter hvad den britiske efterretningstjeneste meddeler, er det officielt blevet erklæret, at Storbritannien skal betragtes som værende i krig med Finland, Rumænien og Ungarn fra kl. 0.01 (Greenwich-tid) natten til søndag. Det erklæres videre, at der sent fredag aften indløb et svar fra den finske regering, men at dette svar måtte betragtes som ganske utilfredsstillende. I svaret hedder det, at den finske regering ikke på nogen måde kan efterkomme de af den engelske regering rejste krav.

Fra den rumænske og den ungarske regering er der ikke ad diplomatisk vej indløbet noget svar. I løbet af sidste nat blev der fra London sendt alle de tre pågældende regeringer meddelelser, og disse meddelerser blev overrakt af de amerikanske gesandter i de pågældende hovedstæder. Det meddeles heri, at krigstilstanden indtræder 1 minut efter midnat lørdag. De tre noters tekst vil senere blive offentliggjort.

I noten til Finland krævedes det, at Finland skulle indstille fjendtlighederne og ikke foretage yderligere militære aktioner. Den finske gesandt i London og hans personale har endnu ikke forladt England som følge af “rejse- og transportvanskelighederne”. […]

Kilde: Uddrag, Kolding Avis, 7. december 1941.

Jacob Krause

Cand.mag. i Historie fra Aarhus Universitet, 2016. Arkivar ved Kolding Stadsarkiv siden 2017.

Skriv et svar