1944 – 28 mennesker kvæstet ved bombeattentat mod to sporvogne i aftes

Attentatmændene kastede bomberne mod to sporvognstog på Frederiksberg

Der i aftes forøvet bombeattentater mod to linje 15 sporvognsstog på Frederiksberg – ambulancerne kørte 28 mennesker på hospitalerne. De 8 måtte indlægges, og en af dem er hårdt såret.

Nogle minutter før kl. 23 kom en linje 15 med bivogn kørende ud af Vesterbrogade, da der lige inden svinget til Pileallé blev kastet en bombe mod hovedvognen, der blev ramt under vindueshøjde. Ruderne i sporvognen blev knust, og et stort antal passagerer blev såret af glassplinterne eller på anden måde kvæstet. Der blev straks slået alarm til Frederiksberg Brandvæsen, der sendte en række ambulancer til stedet og foretog en afspærring, samtidig med at de mange sårede blev kørt bort.

Attentat nr. 2

Endnu mens man var beskæftiget med at hjælpe de tilskadekomne, passerede en linje 15 på vej ind mod byen og netop som den var kommet godt forbi ulykkesstedet og nået omtrent til Halls Allé, blev der også forøvet attentat mod den. Her ramte bomben dog ikke selve sporvognen, men faldt i rendestenen, hvor den eksploderede. Også denne gang var virkningen frygtelig på sporvognen, og foruden sporvognspassagererne kom adskillige forbipasserende til skade, idet der på dette tidspunkt var mange mennesker i nærheden, hidkaldt ved den første eksplosion. […]

Ingen har set gerningsmændene

Ved attentaterne blev der knust en hel del ruder i ejendommene i nærheden, så redningskorpsene havde et større arbejde med at rense gaden, efter at sporvognene var fjernet. Politiet og en sprængkommando foretog en undersøgelse på stedet. Ingen af de hidtil afhørte vidner har imidlertid set noget til gerningsmændene.

Kilde: Uddrag, Kolding Folkeblad, 20. april 1944.

Jacob Krause

Cand.mag. i Historie fra Aarhus Universitet, 2016. Arkivar ved Kolding Stadsarkiv siden 2017.

Skriv et svar