1941 – Otte personer dømt for fornærmende optræden

En mand, der kastede en flaske mod en tysk soldat, fik 2 års fængsel.

På pladsen foran Jernbanestationen i Frederiksværk kastede den 27-årige Kristian Villy Madsen i forening med en allerede domfældt person Jens Børge Wulff Andersen kort efter jul to flasker efter en tysk soldat, derved pådrog sig forskellige læsioner og desuden en hjernerystelse. Tiltalte, en tidligere straffet person, erklærede, at han, da han opholdt sig på banegården, og der med mellemrum kom nogle tyske soldater gående, kastede flasken efter den sidste soldat i en gruppe, der da befandt sig i en afstand af 10 m.

Efter domspræmisserne kan det fastlås, at tiltalte forsætligt har kastet flasken for at ramme den tyske soldat, samt dels at den kastede flaske ramte målet, dels. at tiltalte ikke havde nogen som helst grund til at antage, at soldaten var identisk med den soldat, som han tidligere havde været i konflikt med. Tiltalte blev idømt 2 års fængsel.

Den tidligere straffede 52-årige Anton Christian Frederik Nielsen er ved Københavns Byret blevet idømt 30 dages hæfte i anledning af, at tiltalte den 12. juni i år kl. ca. 20 i spirituspåvirket tilstand fra vinduet til gården i sin lejlighed havde udskældt en tysk soldat med anvendelse af grove ukvemsord.

En 22-årig kvinde er blevet dømt 30 dages hæfte i anledning af, at hun, da hun passerede en tysk vagtpost, tilråbte denne på fornærmelig måde.

Den 30-årige Poul Gerhard Lyngaae havde den 17. juni d. a. om aftenen på Nørrebros Runddel i spirituspåvirket tilstand indladt sig i skænderi med en tysk soldat. Han havde tildelt denne et slag i ansigtet og derefter forsøgt at undslippe. Tiltalte, der tidligere har været straffet med bøder for vold og overtrædelse af politivedtægten, blev idømt 30 dages hæfte […]

Kilde: Uddrag, Koldin Social-Demokrat, 12. juli 1941.

Jacob Krause

Cand.mag. i Historie fra Aarhus Universitet, 2016. Arkivar ved Kolding Stadsarkiv siden 2017.

Skriv et svar