1941 – Priserne på kød og flæsk

Der kommer også prisregulerende bestemmelser om indmaden
I sin radiotale mandag aften udtalte handelsminister Halfdan Hendriksen om kødpriserne:


Senest er der jo af priskontrolrådet fastsat maksimalpriser på kød og flæsk, og der er således efter forhandling med de interesserede erhverv lagt loft over priserne for disse vigtige fødevarer. Jeg kan oplyse, at der arbejdes videre med en udbygning af den ordning, der her er truffet, og at der tillige vil blive fastsat prisregulerende bestemmelser for de produkter, der betegnes som indmad, såsom lever, hjerte og nyrer m.v. For disse varer er der netop kommet et prisstop. Jeg vil gerne understrege, at en regulering af kødpriserne ingenlunde er nogen let sag, men et meget vanskeligt område, og dette synes den kritik, der nogle steder har været fremme mod ordningen, ikke helt at have været klar over […]

Kilde: Uddrag, Horsens Social-Demokrat, 13. maj 1941

Jacob Krause

Cand.mag. i Historie fra Aarhus Universitet, 2016. Arkivar ved Kolding Stadsarkiv siden 2017.

Skriv et svar