1940 – Har tyskerne bombesænket 14 skibe den 3. februar?

Den tyske værnemagt meldte lørdag den 3. februar at tyske flyvere i løbet af dagen havde sænket 14 handelsskibe ved England. Ifølge tyskerne sejlede skibene i konvej eller var selvstændig bevæbnet. Tre tyske flyvere vendte ikke tilbage.

Fra engelsk side hævdes det at tyskerne kun har sænket to handelsskibe under angrebet. Tyskerne havde ifølge englænderne sendt 12 maskiner afsted på bombetogt. Tre af flyvene skulle være blevet skudt ned inden de nåede frem til målene, og nogle af de andre fly skulle være blevet beskadiget af den engelske luftværnsild.

Fra Norge beretter sømænd fra damperen Tempo, at de blev sænket lørdag den 3. februar af tyske flyvere ud for Skotlands Østkyst. Af besætningen på 14 mand, blev de 9 reddet fra at drukne. Skibs officeren fra damperen hævder, at damperen blev angrebet af tre tyske bombemaskiner der flere gange ramte damperen.

Tyskland har atter og atter givet udtryk for frygtelige trusler om, at de neutrale skibe, hvis de modtog britisk beskyttelse, ville blive behandlet som krigsførende og sænket, så snart de blev observeret. Eftersom de neutrale skibe bliver sænkede, så snart de bliver observeret, selv når de ikke er i konvoj, kan disse trusler ikke længere virke afskrækkende

Daily Telegraph, 5. februar 1940

Fra Oslo er der allerede meddelelse om endnu et formodet skibsforlis, damperen Segovia, som var på rejse fra Portugal til Oslo. Damperen havde en besætning på 21 mand og en passager.

I Sverige meddeler Rederiaktieselskabet Svenska Lloyd at rederiet frygter dets Gøteborgdamper Andalusia er gået ned med “mand og mus“. Der blev sidst hørt fra skibet den 21. januar 1940, det var på rejse fra Bordeaux til Gøteborg med en besætning på 21 mand.

Kilde: Ogsaa norsk damper bombet af tyske flyvere, 5. februar 1940, Kolding Socialdemokrat

Skriv et svar