1941 – Berlin venter hurtig afslutning af den russiske krig

Russerne har gennemført talrige luftangreb over Bulgarien og Rumænien, Ungarn og Finland. 100 russiske fly bombarderede Åbo, hvor store skader anrettedes.

Den tyske hærberetning oplyste i går, at kampene på Østfronten fortsættes planmæssigt. Det tyske efterretningsbureau oplyser, at Sovjettropperne atter og atter forsøger at yde sej modstand mod det tyske angreb, men kampenes forløb præges af vedvarende russiske tilbagetog og delvis fremtrængen af tyske hurtigtropper, efterfulgt af infanteri.

Russiske luftangreb over Finland, Ungarn og Rumænien
Fra Budapest meldes der om russiske angreb på hurtigtoget Körös Mezö-Budapest og på byen Kosice, hvor 13 bomber nedkastedes og bl.a. hovedpostkontoret ramtes. Skaderne betegnes som “temmelig alvorlige ødelæggelser”. Også Finlands byer har været genstand for en række russiske luftangreb, navnlig Åbo er blevet genstand for sovjetrussiske luftangreb. Officielt meddels, at et russiske aeroplan i går kl. 6 fløj ind over grænsebyen Rusjtsjuk ved Donau og beskød gaderne med maskingeværer. Flere personer blev såret, og det bulgarske antiluftskyts trådte i funktion, hvorefter den fjendtlige maskine fjernede sig. Tre personer blev såret af sprængstykker fra luftværnsartilleriet. Det forlyder endvidere med bestemthed, at Sovjetaeroplaner i går har nedkastet bomber over Bulgariens havnestad ved Sortehavet Varna, men nogen officiel bekræftelse herpå foreligger endnu ikke […]

Kilde: Uddrag, Hejmdal, 27. juni 1941.

Jacob Krause

Cand.mag. i Historie fra Aarhus Universitet, 2016. Arkivar ved Kolding Stadsarkiv siden 2017.

Skriv et svar