1941 – Slaget om Moskva vedvarer

Russiske modangreb ved Rostov og Leningrad.

Førerhovedkvarteret, torsdag. (R.B). Værnemagtens overkommando meddeler:

I det mellemste og det nordlige afsnit af Østfronten er der opnået yderligere fremskridt. Sovjetrussiske angre ved og nord for Rostov blev afskåret med svære tab for modstanderen. Også på omringelseszonen ved Leningrad strandede flere fjendtlige udbrudsforsøg.

Tyskernes fremrykning fra Tula.

De tyske tropper har besat byen Venen, 40 km. nordøst for Tula, meddeler Tass. Tyskerne forrtsætter deres fremrykning mod nord med panservogne og motoriseret infanteri.

Hårde kampe ved Ilmensøen. […]

I egnen sydøst for Ilmensøen angreb Sovjet den 26. november med 6. bataljoner en tysk infanteridivisions stillinger. Et sovjetrussisk angreb med at regiments styrke rettedes samtidigt mod den tyske nabodivisions afsnit. Begge angreb støttedes af en kraftig artilleriild. Det lykkedes ikke de i brede bølger angribende bolsjevikker at trænge ind i det tyske stillinger. Angrebene blev knust allerede foran de tyske stillinger, hvor det lykkedes mindre grupper af de bolsjevikiske tropper med svære tab at nå frem til tyske infanteristillinger og maskingeværreder, blev de revet op af det tyske soldater i nærkamp.

Kilde: Uddrag, Kolding Avis, 28. november 1941.

Jacob Krause

Cand.mag. i Historie fra Aarhus Universitet, 2016. Arkivar ved Kolding Stadsarkiv siden 2017.

Skriv et svar