1942 – Onsdagens tyske hærberetning

Førerhovedkvarteret (RB.)

Værnemagtens overkommando meddeler:

På indeslutningsfronten ved Sebastopol blev sovjetrussiske styrker indesluttet og ødelagt under forsøg på at bryde gennem de tyske stillinger. Medens der blev tilføjet fjenden svære, blodige tab, blev der taget 940 fanger og erobret 16 panservogne og mange maskingeværer og granatkastere.

I Donez-området gentog fjenden sine forgæves angreb. I modangreb tilintetgjorde bjergjægere, panser- og flyvestyrker i eksemplarisk samarbejdet et fjendtligt kavallerikorps. Vore panservogne stødte ind i den vigende fjende og tilføjede ham svære tab.

Fjendtlige angreb forskellige steder på den mellemste og den nordlige front blev resultatløse. Ved et lokalt angreb, som vi selv foretog, blev fjenden kastet ud af sine stillinger. Herunder indtog S.S.-legionen ‘Flandern’ 25 fjendtlige betonstillinger i forbitrede kampe. Den 2. og 3. marts mistede fjenden ved Østfronten i alt 75 panservogne.

Ved træfning mellem tyske minestrygere og britiske hurtigbåde i Kanalen blev en fjendtlig hurtigbåd beskadiget ved flere træffere.

I Nordafrika blev ørkenflyvepladsen El Kabrit ved Suezkkanalen syd for den store Bittersø angrebet af tyske kampflyvemaskiner natten til den 3. marts. Der opstod store brande og fremkaldtes kraftige eksplosioner i hangarer, benzinlagre og andre bygninger på flyvepladsen. […]

Kilde: Uddrag, Kolding Folkeblad, 5. marts 1942.

Jacob Krause

Cand.mag. i Historie fra Aarhus Universitet, 2016. Arkivar ved Kolding Stadsarkiv siden 2017.

Skriv et svar