1940 – Engelsk flyvemaskine skudt ned i Nordjylland

Mandag den 22. juli 1940 meddelte Kolding Socialdemokrat at der lørdagen forinden, om eftermiddagen, var blevet nedskudt en engelsk flyvemaskine i Nordjylland. To af besætningen blev taget til fanget, og maskinen blev bjerget af tyskerne.

Yderligere meddeles at natten til søndag, har en engelsk flyver nedkastet et par bomber i nærheden af kysten på Sydøstsjælland. Den ene af bomberne ramte et lille fiskerhus, der blev ødelagt af bomben. Ejeren, der lå og sov på loftet, blev dræbt, og hans 16årige søn alvorligt såret.

Ulykke ved Blåvand

Der har også søndag den 21. juli, om eftermiddagen, været en ulykke ved Blåvand, tæt ved Esbjerg, hvor tre mand fra minørholdet blev dræbt ved en mineeksplosion. Ulykken skete da minørholdet ville afmontere en mine, der lå for nært et hus, til at den kunne sprænges bort. Minen eksploderede mellem hænderne på minørerne.

De dræbte i ulykken var søminemester Brisson, Esbjerg, samt de to værnepligtige Thygesen og Fjordside, fra Nørre Lyngvig. Alle minørerne blev øjeblikkeligt dræbt ved eksplosionen.

Felttoget i Polen

Den 22. juli 1940 havde Biografen i Kolding, om aften, premiere på en reportage-film, tyskerne havde optaget over felttoget i Polen, der startede i september 1939 og blev indledningen til den stor europæiske krig.

Kilder:
Engelsk Flyvemaskine skudt ned i Nordjylland, 22. juli 1940, Kolding Socialdemokrat
Tre Mand dræbt ved mineeksplosion, 22. juli 1940, Kolding Socialdemokrat
Biografen: Felttoget i Polen, 22. juli 1940, Kolding Socialdemokrat

Skriv et svar